Güzelbahçe'ye güzel bir kolej geliyor

Düşünme becerileri ve etik değerlerigelişmiş, sadece teknolojiyi kullanan değil aynı zamanda teknolojiyi üreten,dünyayla konuşan, dünyayla yarışan 21. yüzyılın bireylerini yetiştirmek içinyola çıkan Düşünür Koleji, 35. okulunu İzmir Güzelbahçe’de açıyor. 2019-2020eğitim ve öğrenme yılında açılacak olan ve 5.000 m2 bahçe, 10.000 m2kapalı alana sahip koleje kayıtlar başladı. Okula Kabul ve Başarılı ÖğrencilereBursluluk Sınavı ise 9 Mart 2019 günü yapılacak.

İzmir ve Ankara önceki İl Milli Eğitim Müdürlerinden Düşünür Koleji KurucusuBehçet Yavuz’un 21 Şubat 2019 günü Swissôtel Büyük Efes İzmir’de düzenlediğibasın toplantısına, kolejin Genel Müdürü Fatih Karadağlı, yerel ortakları BoraKarasu ve Kampüs Müdürü Hale Aydın katıldılar.

Yavuz, “Geçmişte İzmir’de birçok başarı hikâyesine imza attık. Bu güzel kenteve çağdaş insanlarına yeniden hizmet etmenin onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan okul zincirimize Güzelbahçe’mizi de ekleyerek yeni bir güzelliği yaşayacağız,yaşatacağız” dedi.

Önümüzdeki 15-20 yıl içinde birçok mesleğin ya yok olacağını ya da dönüşümeuğrayacağını vurgulayan Yavuz, eğitim ve öğrenme süreçlerinin bu projeksiyonagöre tasarlanması ve bu öngörüye göre yapılandırılması gerektiğini anlattı. DüşünürKolejinin eğitim ve öğrenme anlayışının söz konusu projeksiyona göreşekillendirdiklerini söyleyen Behçet Yavuz, sadece teknoloji kullanan değilteknoloji de üreten, çalışmaları ve fikirlerinde fark yaratan, esnek becerileresahip bireylerin 21. yüzyılda başarılı olacağını belirtti.

Düşünür Kolejinde yeteneklerin de desteklendiğini, her öğrencinin bir enstrümançalmasının, en az bir spor branşında gelişmesinin sağlandığını, sanatçı vesporcu olamasalar bile bu alanların hayatlarında hep var olmasınısağladıklarını anlattı.

Öğrencilerini, onlara özel destek programlarıyla lise ve üniversiteye geçişteyapılan ulusal sınavlara da hazırladıklarını vurgulayan Yavuz, ülkemizin birgerçeği olan bu sınavlarda da üst düzeyde başarılı öğrenciler yetiştirdiklerinisöyledi.

Basın toplantısında Genel Müdür Fatih Karadağlı da, Düşünür Kolejine özel veözgün olan eğitim sistemini akış şemaları ve görsellerle anlattı. Karadağlı,farklı düşünen ve fark yaratan nesiller yetiştiren sistemimizin merkezindeDüşünür Öğretmen Gelişim Akademimiz var, akademik kadromuzun mesleki yeterliliğive gelişimini çok önemsiyoruz, şeklinde belirtti.

Karadağlı, 9 Mart’ta yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilerin yanı sırabilim, sanat ve spor alanında da başarılı, yetenekli olan öğrencileridesteklemek amacıyla, başarılarını ve yeteneklerini belgelendirmek koşuluylaburslar verileceğini belirtti.

Düşünür Koleji Kurucusu Behçet Yavuz; Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün aydınlattığıyolumuzda; güzel İzmir’imize, Güzelbahçe’mize kolejimizin güzelliklergetirmesini diliyorum, diyerek toplantıya son verdi.